Thursday, 24 January 2013

bercinta selepas kahwin

ASSALAMUALAIKUM ....dan salam 1 malaysia kepade semua....;)
 wah......................sekian lama ika xbuke blog ni...dah berhabuk rupenye...;)
xpe xpe jgn isau kini blog sentiase bersame ika k! kawan2..... dah lame ika xcerita kisah ika kn...last post aritu bln 06/02/2012 haaa punya la lame kn....maklum la student dulu...bz dgn keje...dalam mase yg same sepanjang hari2 yg berlalu ika kini dah digelar isteri org....hihihi.alhamdulillah sangat xsangka...;) nak tau x mcm mne sekelip mata je Ika bertukar status?? haaa mesti nk tau kn.... J.O.M !! ;) ^^


SYUKUR ALHAMDULILLAH
TERIMA KASIH YA ALLAH
:-)

HADIRNYA DIRIMU DALAM DIRIKU SANGAT MEMBAHAGIAKAN DIRIKU.
AKANKU BERUSAHA UNTUK MEMBAHAGIAKAN DIRIMU SAYANGKU


~CITA-CITA MENJADI KENYATAAN~

Ehem ehem...!! hehe...kawan2 tgk x name kat atas tu?? "terima kasih daripada Atikah & Hasbullah" haa itu la name suami ika..Hasbullah Bin Ali.. ;)  org nye baik, penyabar,kelakar,ceria, sesuai dgn namenye kan..^^
macam mane kenal???
nak tahu ke?? malu la..heee...;)
ok jom!
hmm...meh sini ika nk cita...utk pengetahuan semua ika langsung xkenal dgn suami ika ni...sebelum abis belajar ni ika ade bgtau mak nk kawin..hehe...mmg family ika tau yg ika mmg tggu org utk masuk minang je...biase laa gatal..tp gatal2 ika ade baiknyee tau!

CITA-CITA....?? CU CITER!!

bukan ape dari dulu cita-cita ika nak KAWIN DALAM USIA YANG AWAL dengan SEORANG  USTAZ,dan NAK JADI SURIRUMAH SEPENUH MASA....haaa jgn main2 tau! cita2 ika hebat...^^
klu org lain dengar mgkn org pikir MACAM2...ade yg fikir apelah!!,org study kasi abih! pastu keje! pastu tu pastu ni..hmmm mcm2 la mulut org mane kita boleh tutup kan...tp ika ttp dgn cita2 ika...hehe ;)
ade aku kisah! rock  x ika?? haha
rock macam ni ade hati nak kawin ngan ustaz...??? hohohoho layak ke cik adik oi!!
nampak mcm lembut,sesuai kot..hehe...alaaaa......rock sihat pe salahnyee..ceria2 baru best..lembut sgt xsyok plak ase...kui kui kui...^^

 CEPAT LA!! MACAM MANA KENAL NGAN CIK ABG??

sabar la!! nak cita lani..HEHE....HMMMM...mcm ni,susah la, ika ni pemalu org nye,,tp sape2 yg kenal ika dorang tau la ika mcm mne? hihi...
k k nak serius la ni.... ^^

"ALHAMDULILLAH"
kawan2 ika ade abang ipar 6 orang,semuanye baik2..;) salah sorang darinya ustaz ika sendiri, ustaz di POLISAS....hee...kawan2 yg tahu tu xpela...nk bgtau lagi ni....^^ haaaa,,, klu nk tau abg ipa ika tu la yg kenalkan ika dengan suami ika ni...hehehe....kawan abg ipar di Mesir dulu... ^^ nk tahu sgt kn...baca je la...;)  hee.hmm mcm ni ika cuti sem 2 bulan pade bln 5 -6 thun lepas...dalam mase 2 bulan tu ika mmg solo.eh maaf solo mmg dari dulu... ;) disebabkan ika ni kecoh sikit...ramai yg tahu ika ni gatal nak kawin...tup tup! ika dpat panggilan dari abg ipar ika..abg sepu call hari khamis,dia tanya ika free x hari jumaat esok,dia nk jemput ika dtg umah,pelik jgk xkan ika je kan?? dup dap dup dap dah rase tau! kikikiki ;)
sebelum ni abg ipar ika tu ade kenalkan ika dengan kawan dia di FACEBOOK.hmm IKA ni jual mahal sikit,ala,,xkan xtau atikah uma...;) bukan sebarang org k! :) hmm tp hati nk jgk tgk facebook si dia tu..hehe...senyap2 ika tgk la..mula2 berdebar dah,,,1st tgk nampak kopiah dan janggut...fuh!!! xlayak2....ika pk xlayak jee...senyap berbulan2...mgkn si dia pun tgk ika jgk kot...si dia pun senyap! huh! xberkenan kot..;( hmmm jgn berputus ase...cube lagi cube lagi...beberape bulan lepas tu abg ipar tanye lagi..mahu kawin enggak??? apela plak tnye...sedah semestinye la ika  nk kawin kn??...;) heee...

haaaa bermula dari hari tu...ika dijemput kerumah abg ipar dan akk ika di polisas..ika g ngan adik..sebelum g sane ika tanye mak..ade ape kat sane mak...hmm mak buat tahu je..mak suh ika berbaju kurung...ika mmg nk berbaju kurung pun hari tu..kan hari JUMAAT sopan2 la sikit...! heee...;) ok! ika g dgn drive sendiri...sampai je dirumah akak..ika duduk...abg ipa sengeh2 tersenyum2..ape plak la ni kn...hmm ika pun buat dek je laa...g daput tlg akak masak semua...beberape minit kemudian......................................

JANTUNG BERDEGUP KENCANG

fuh................................!!! mak ai...ika dapat tau si dia yang ika tgk dalam facebook tu dtg...fuyoooooo!! xke nak pengsan time tu ase mcm2...nk tido ade,nk lari pun ade...hihihi...TENGOK TENGOK!  mcm ni la care yg betul tgk FACE TO FACE...ape barang tgk DI FACEBOOK... ika luar cun jgk sikit...dalam gmbar not bad jgk k!.;) hehehe...
NASIB BAIK BERBAJU KURUNG,,, kan nampak kat situ ayu je,sopan je! ceh ceh....dah betul la...dalam islam pun suruh kite berpakaian sopan..walau dimane pun berada! ;) kn kn kn....
wey!! 1st time jumpe tu ...........ape kawan2 ase xdebar ke?? hmm bile dah masuk rumah duduk,mesti la nak makan kan,,,ika dengan penuh ayu nye angkat air,hidang makanan,,cewah lek lek gaya GADIS MELAYU TERAKHIR kalah MAK-MAK tau..hee...sebelum nk g hantar air tu bergaduh dulu ngan akak kat dapur...yela!! ika malu laa...xnak g hantar...tp kalah jgk...;( kena jgk kuar,sbb tu jd ayu abis tu..hihi..

JEPUK PISANG ~hehehehe~


Ade ape dengat jemput pisang??? hahahahaha...kalau nak tahu jemput pisang ni la yg telah tlg ika mencuri hati si dia ;) hihihii
dah abis makan mestila nk cuci mulut plak kn...org lain bg makan buah bagai,,,ala aku org kampung je...jemput pisang jadi la ea..;) hehe.. kan haritu hari jumaat...dorang yg laki2 n p solat jumaat...sementara tggu dorang balik ika buat la jemput pisang utk dihidang kali ke-2..dah balik tu ika g hidang..cepat2 hidang sbb ika pun dah nak lari balik umah mak...xleh lame2 dah ase nye..segan sgt dh rase...huhu...
si dia tgh syok makan..ika minta izin mahu balik..jam pun dah hampir kol 3 ptg...cukup la tu...CENDERELLA kan...hehe ;)
bye bye ika balik dengan hati yg penuh gembira,,,yela sebelum balik td dah dapat senyuman dari si dia...hihii.....;)



"SMS PERTAMA DARI SI DIA"

YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!. handfone ika berbunyi SMS dgn nadar "on time" tup! ika buka mesej tu...tgk nombor xkenal, dup dap dup dap...bace plak mesej ... " sedap jemput pisang td.terima kasih" wah wah wah......terkejut adik mak oi!!! si dia bg msj la .....hehehehe...syok2...bermula hari tu kami start bersms sekiranye ade yg penting...hehe...terima kasih abg iparku yg pandai bg nombor fone...hehehe ;)



5 comments:

  1. like sampai tahap infinity...hahaha...slamat berbhagia ^^

    ReplyDelete
  2. tahniah, sweet sgt.. angan2 kini mnjadi knyataan... semoge berbahagia sayang

    ReplyDelete
  3. hehe.. serius comel sangat ^^ selamat berbahagia akak :)

    ReplyDelete
  4. how sweet you tikah. bestnya baca kisah tikah . Bahagia till jannah , insyaallah :)

    ReplyDelete