Thursday, 24 January 2013

PERTUNANGAN & PERKAHWINAN


MASAKAN ISTERI

alhamdulillah......ika masih bersame kawan2 lgi...dah pukul 1.50 p.m kawan2 dah solat? dah makan? haaa klu yg belum g mkn cpt2 k...tp igt " makan sebelum lapar,berhenti sebelum kenyang"...;)  hehe...
maaf ye td ika masak... MASAK UTK SAPE??  Ehem....TANYE PLAK...! .heehehee....masak untuk suami tercinta ika la kawan2....^^ kawan2 nak x suami kite sayang kite,cinta kita, klu nak kena rajin laa....klu terlebih rajin boleh ikot ika buat mcm ni.... jap ea! 



  HAAA.....JENG JENG JENG.....!!! ^_^


selamat mencuba sayang2 ku... ;).


jom jom sambung cite td... ;) nk dengar lagi x?? sudi ke?? 
hhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

klu sudi meh la duk dekat sikit ngan ika! haha....
hmm...td last yg SMS tu kn....ok lepas ika jumpe hari tu..kami mula sms...kenal sikit2 tanye la umur,tggl kt mne, dan mcm2...
ALA............korang mcm xpernah sms ngan org yg baru2 kita nk kenal...kawan2 mesti lg advance dri ika kn...ika ni slow je..huhu...tp best kn kawan2 saat mula2 nak kenal antara satu same lain...waktu tu fone kite 24 jam kt tgn kn...bunyi je mesti igt si dia yg sms...bile dh tgk no lain tu ase xnk bace langsung kn sms tu....jeling je...bile nmpak no si dia naik je...yg tgh tido bole g mandi...nmpak x segar dan fresh nye saat kite mula nk mengenali seseorang....;)
 heee....;)


2 MINGGU KEMUDIAN

Ya Allah betul ke ni? betul ke??? wah....kawan2 saat ni ika org yg paling bahagia...bile dapat tahu yg si dia call mak.....
SI DIA TANYE APE IKA???

Sabo la nak cite lani!......hahaha....;) nak tahu x? dia call mak bgtau yg dia akn datang umah untuk masuk minang ika....fuh lamak!!! time ni,...kembang kecut kembang kecut ika dibuat nyeee....mane tak nyee...ika tol2 tgh tggu saat bahagia ni....;)
 korang mesti nk kan ase saat mcm ni...bolee2...akn tiba masenya nnt kawan2...sabar k..;)
 pastu kn kawan2....dari ikah jumpe 1st aritu tu,,,genap 2 minggu si dia datang umah dengan rombongan meminang...
ika SETUJU je......kan tgh galok...xkan ika nk lepas peluang ni kan....;) hehe....


BERTUNANG  6.7.2012



ALHAMDULILLAH.....;)
  
akhirnya,selame 2 mnggu pengenalan ika dan si dia...,ika bertunang dengan seorang jejaka bernama Ustaz Hasbullah bin Ali.dan dengan izin Allah majlis pertunangan ika berjalan dengan lancar. ;)
family ika dan family tunang ika menetapkan bahawa senya kami bertunang selama 5 BULAN...cewah...mesti igt nk umum hari raya kn...x x ...ika nak umum tempoh pertunangan ika je! jgn lebih2 sgt! hehe....^^

beberapa hari pas bertunang,,,ika ke PTSS perlis meneruskan sem last....huhu.. ;( huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! xnk g dah ase!,,nak kawin je terus....hehehe.
"saat berjauhan dengan mu tunang ku diriku terase sepi dah jauh sekali "...tetapi...ade nye handfone ika Galaxy Mini telah mengeratkan lagi hubungan kami berdua...aku ade..kau ade! haha...;)
syok syok...

haaaaa......igt...sesungguhnye,,,dalam tempoh pertunangan itu la dugaan datang tanpa diduga dan pinta...pape pun kite betul2 kena kuat..selalu berdoa minta pertolongan dari Allah, mengaji,dan melakukan perkara yg baik2 agar hubungan kite dan si dia berjalan dengan lancar dan kukuh...;) sesungguhnya Allah menolong hamba2 nya yg ingin melakukan kebaikan... ^^

dalam tempoh ikah bertunang ngan si dia ni...ika dapat merasai saat dan hari2 yg kawan2 semua rase dgn pakwe kawan2 sume...haaa jgn IGT ika xdpt ea...hehe....^^
maksud ika yela kan bru je knal...dlm tempoh tu kami dapat rase la puasa same2 saat berjauhan,sahur kekadang ika gatal ika kejutkn si  dia...haha tgk je ika mcm ni..ROMANTIK N & FANTASTIK K! ;)

  PALING BEST!!! HMMMMMMMMMMMMMM!! 


klau abis bulan puasa mesti la tibe nye HARI RAYA AIDILFITRI KAN,!  wah ni paling syok...tunang dtg beraya kat umah beb!! hihihihi....gatal sgt ase time tu....hihihi...yela...selama ni raya asyik ngan kawan2 je! tiba la masenye ika beraya dgn tunang tersayang ika ni...dalam syg2.. ika dapat AMPAU tau...DUIT RAYA TU....!! ;) HIHIHIHIHIHI. ^^
korang mesti nk jgk kn....tggu laaa...akn ade nye nnt...sabar ea...bg la ika dulu yg rase...hehe ^^
kawan2 sambil bace2 ni..korang tolong doakn utk ika dan suami yee...daokn kami bahagia hingga ke syurga..;) terima kasih sygku semua! :)

5BULAN 2 HARI
MAJLIS PERKAHWINAN ATIKAH & HASBULLAH
8.12.12

"AKU TERIMA NIKAHNYA NUR ATIKAH BINTI UMA DENGAN MAS KAHWIN SEBANYAK RM 22.50"



setuju penganti permpuan?? 

S.E.T.U.J.U!!
( dengan nada yg kuat)
...hahahaha...malu tu xpayah nk ckap la...excited dan terlalu hapy punya pasal ,
org just senyum or tunduk pun dah kire ok...ika siap sebut lg..kuat plak tu.hehe
 "kenangan yg xakan ika dan suami lupe saat ini" 

WAH,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,! dah kawin la IKA!!! 

ALHAMDULILLAH

syukur alhamdulillah,terima kasih Ya Allah kerana telah memberi ika kesempatan utk merasai alam PERKAHWINAN bersama SUAMI tercinta HASBULLAH BIN ALI, seseorang yg ika langsung xpernah terfikir akn bersame nye,,jelas bahawa JODOH SESEORANG " RAHSIA ALLAH" dan  kite sebagai hambanya,berdoa dan terus berdoa memohon ampun dan mohon diberikan JODOH dengan org yg BAIK2...Xsalah berdoa dalam usia yg masih muda...jgn malu,teruskn berdoa k...sbb ika dari dulu mmg doa minta jodoh yg baik2...;) alhamdulillah.termakbul doa ika...dan alhamdulillah majlis PERKAHWINAN IKA berlangsung dengan tenang dan lancaar,,, 
;)


ni ade sikit gambar kawin ika...ika kn budak hijau semestinye ika pilih baju pengantin warne ijau..;)
TQ abg setuju dengan warna baju yg syg suke ;)
I LOVE YOU





 HAA.....kawan2 ni la suami tercinta ika.....;)
 abg tgk la syg hapy tu....
senyum lebar...hehe...;)

 CAK!!! Ehehehe!...malu laa...jgn tgk ! malu ni! hehehe,,,,haa. pic ni sebelum akad nikah..ika kena duk dlm bilik sementara tggu cik abg syg dtg..;) dup dap dup dap tau saat ni...
tp BEST!. ;) HEE

ALHAMDULILLAH....dah selesai.kini ika dah bergelar ISTERI org....
wey! dah jd isteri org la...hehehe...;) 
suke suke suke...
terima kasih YA ALLAH
^-^



HAAA....tu dia!!! nampak x...ika dan suami ika tu...kami pegang tgn laa...hahaha....;)
kwan2 tu la BAJU  ika...ika org yg first pkai.dan ika juge yg minta org tu buat design dan warne macam tu...;)
ika kn cenderella mesti la nk yg cantik2 dan kac rase puas...sehari ni je pun dapat melawa dan berhias mcm puteri...heee;)





kawan2 pic ni senget la! hmmmm....die xleh nak buat dh...ika pun dah letih rase ni...biar kn jela ea
kawan2 dpt je tgk kn pic ni...hehe
 haaaa,,,,ni kek ika! tgk la wane kek ni HIJAU DAN PINK kan,,,,;)
same kn dengan wall blog ika tu...ika mmg suke wane hijau pink,.kek ni ika suh makcik ika buat kan...dan ika org 1st minta buat tulisan jawi..^^
cantik kan?
 heee terima kasih klu yg ase cntik...klu yg xrase cntik...ade aku kisah...!! hehehe ;)
k la kawan2 dah ptg ni..ikah nk rehat dulu...next time ikah smbung lg yee...
ika cerita kisah HONEYMOON puteri & putera  plak yee...
INSYAALLAH... 
;-)

ASSALAMUALAIKUM

No comments:

Post a Comment