Thursday, 24 January 2013

PERTUNANGAN & PERKAHWINAN


MASAKAN ISTERI

alhamdulillah......ika masih bersame kawan2 lgi...dah pukul 1.50 p.m kawan2 dah solat? dah makan? haaa klu yg belum g mkn cpt2 k...tp igt " makan sebelum lapar,berhenti sebelum kenyang"...;)  hehe...
maaf ye td ika masak... MASAK UTK SAPE??  Ehem....TANYE PLAK...! .heehehee....masak untuk suami tercinta ika la kawan2....^^ kawan2 nak x suami kite sayang kite,cinta kita, klu nak kena rajin laa....klu terlebih rajin boleh ikot ika buat mcm ni.... jap ea! 



  HAAA.....JENG JENG JENG.....!!! ^_^


selamat mencuba sayang2 ku... ;).


jom jom sambung cite td... ;) nk dengar lagi x?? sudi ke?? 
hhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

klu sudi meh la duk dekat sikit ngan ika! haha....
hmm...td last yg SMS tu kn....ok lepas ika jumpe hari tu..kami mula sms...kenal sikit2 tanye la umur,tggl kt mne, dan mcm2...
ALA............korang mcm xpernah sms ngan org yg baru2 kita nk kenal...kawan2 mesti lg advance dri ika kn...ika ni slow je..huhu...tp best kn kawan2 saat mula2 nak kenal antara satu same lain...waktu tu fone kite 24 jam kt tgn kn...bunyi je mesti igt si dia yg sms...bile dh tgk no lain tu ase xnk bace langsung kn sms tu....jeling je...bile nmpak no si dia naik je...yg tgh tido bole g mandi...nmpak x segar dan fresh nye saat kite mula nk mengenali seseorang....;)
 heee....;)


2 MINGGU KEMUDIAN

Ya Allah betul ke ni? betul ke??? wah....kawan2 saat ni ika org yg paling bahagia...bile dapat tahu yg si dia call mak.....
SI DIA TANYE APE IKA???

Sabo la nak cite lani!......hahaha....;) nak tahu x? dia call mak bgtau yg dia akn datang umah untuk masuk minang ika....fuh lamak!!! time ni,...kembang kecut kembang kecut ika dibuat nyeee....mane tak nyee...ika tol2 tgh tggu saat bahagia ni....;)
 korang mesti nk kan ase saat mcm ni...bolee2...akn tiba masenya nnt kawan2...sabar k..;)
 pastu kn kawan2....dari ikah jumpe 1st aritu tu,,,genap 2 minggu si dia datang umah dengan rombongan meminang...
ika SETUJU je......kan tgh galok...xkan ika nk lepas peluang ni kan....;) hehe....


BERTUNANG  6.7.2012



ALHAMDULILLAH.....;)
  
akhirnya,selame 2 mnggu pengenalan ika dan si dia...,ika bertunang dengan seorang jejaka bernama Ustaz Hasbullah bin Ali.dan dengan izin Allah majlis pertunangan ika berjalan dengan lancar. ;)
family ika dan family tunang ika menetapkan bahawa senya kami bertunang selama 5 BULAN...cewah...mesti igt nk umum hari raya kn...x x ...ika nak umum tempoh pertunangan ika je! jgn lebih2 sgt! hehe....^^

beberapa hari pas bertunang,,,ika ke PTSS perlis meneruskan sem last....huhu.. ;( huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! xnk g dah ase!,,nak kawin je terus....hehehe.
"saat berjauhan dengan mu tunang ku diriku terase sepi dah jauh sekali "...tetapi...ade nye handfone ika Galaxy Mini telah mengeratkan lagi hubungan kami berdua...aku ade..kau ade! haha...;)
syok syok...

haaaaa......igt...sesungguhnye,,,dalam tempoh pertunangan itu la dugaan datang tanpa diduga dan pinta...pape pun kite betul2 kena kuat..selalu berdoa minta pertolongan dari Allah, mengaji,dan melakukan perkara yg baik2 agar hubungan kite dan si dia berjalan dengan lancar dan kukuh...;) sesungguhnya Allah menolong hamba2 nya yg ingin melakukan kebaikan... ^^

dalam tempoh ikah bertunang ngan si dia ni...ika dapat merasai saat dan hari2 yg kawan2 semua rase dgn pakwe kawan2 sume...haaa jgn IGT ika xdpt ea...hehe....^^
maksud ika yela kan bru je knal...dlm tempoh tu kami dapat rase la puasa same2 saat berjauhan,sahur kekadang ika gatal ika kejutkn si  dia...haha tgk je ika mcm ni..ROMANTIK N & FANTASTIK K! ;)

  PALING BEST!!! HMMMMMMMMMMMMMM!! 


klau abis bulan puasa mesti la tibe nye HARI RAYA AIDILFITRI KAN,!  wah ni paling syok...tunang dtg beraya kat umah beb!! hihihihi....gatal sgt ase time tu....hihihi...yela...selama ni raya asyik ngan kawan2 je! tiba la masenye ika beraya dgn tunang tersayang ika ni...dalam syg2.. ika dapat AMPAU tau...DUIT RAYA TU....!! ;) HIHIHIHIHIHI. ^^
korang mesti nk jgk kn....tggu laaa...akn ade nye nnt...sabar ea...bg la ika dulu yg rase...hehe ^^
kawan2 sambil bace2 ni..korang tolong doakn utk ika dan suami yee...daokn kami bahagia hingga ke syurga..;) terima kasih sygku semua! :)

5BULAN 2 HARI
MAJLIS PERKAHWINAN ATIKAH & HASBULLAH
8.12.12

"AKU TERIMA NIKAHNYA NUR ATIKAH BINTI UMA DENGAN MAS KAHWIN SEBANYAK RM 22.50"



setuju penganti permpuan?? 

S.E.T.U.J.U!!
( dengan nada yg kuat)
...hahahaha...malu tu xpayah nk ckap la...excited dan terlalu hapy punya pasal ,
org just senyum or tunduk pun dah kire ok...ika siap sebut lg..kuat plak tu.hehe
 "kenangan yg xakan ika dan suami lupe saat ini" 

WAH,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,! dah kawin la IKA!!! 

ALHAMDULILLAH

syukur alhamdulillah,terima kasih Ya Allah kerana telah memberi ika kesempatan utk merasai alam PERKAHWINAN bersama SUAMI tercinta HASBULLAH BIN ALI, seseorang yg ika langsung xpernah terfikir akn bersame nye,,jelas bahawa JODOH SESEORANG " RAHSIA ALLAH" dan  kite sebagai hambanya,berdoa dan terus berdoa memohon ampun dan mohon diberikan JODOH dengan org yg BAIK2...Xsalah berdoa dalam usia yg masih muda...jgn malu,teruskn berdoa k...sbb ika dari dulu mmg doa minta jodoh yg baik2...;) alhamdulillah.termakbul doa ika...dan alhamdulillah majlis PERKAHWINAN IKA berlangsung dengan tenang dan lancaar,,, 
;)


ni ade sikit gambar kawin ika...ika kn budak hijau semestinye ika pilih baju pengantin warne ijau..;)
TQ abg setuju dengan warna baju yg syg suke ;)
I LOVE YOU





 HAA.....kawan2 ni la suami tercinta ika.....;)
 abg tgk la syg hapy tu....
senyum lebar...hehe...;)

 CAK!!! Ehehehe!...malu laa...jgn tgk ! malu ni! hehehe,,,,haa. pic ni sebelum akad nikah..ika kena duk dlm bilik sementara tggu cik abg syg dtg..;) dup dap dup dap tau saat ni...
tp BEST!. ;) HEE

ALHAMDULILLAH....dah selesai.kini ika dah bergelar ISTERI org....
wey! dah jd isteri org la...hehehe...;) 
suke suke suke...
terima kasih YA ALLAH
^-^



HAAA....tu dia!!! nampak x...ika dan suami ika tu...kami pegang tgn laa...hahaha....;)
kwan2 tu la BAJU  ika...ika org yg first pkai.dan ika juge yg minta org tu buat design dan warne macam tu...;)
ika kn cenderella mesti la nk yg cantik2 dan kac rase puas...sehari ni je pun dapat melawa dan berhias mcm puteri...heee;)





kawan2 pic ni senget la! hmmmm....die xleh nak buat dh...ika pun dah letih rase ni...biar kn jela ea
kawan2 dpt je tgk kn pic ni...hehe
 haaaa,,,,ni kek ika! tgk la wane kek ni HIJAU DAN PINK kan,,,,;)
same kn dengan wall blog ika tu...ika mmg suke wane hijau pink,.kek ni ika suh makcik ika buat kan...dan ika org 1st minta buat tulisan jawi..^^
cantik kan?
 heee terima kasih klu yg ase cntik...klu yg xrase cntik...ade aku kisah...!! hehehe ;)
k la kawan2 dah ptg ni..ikah nk rehat dulu...next time ikah smbung lg yee...
ika cerita kisah HONEYMOON puteri & putera  plak yee...
INSYAALLAH... 
;-)

ASSALAMUALAIKUM

problem music

hye! maaf ye kawan2...blog ika buat sementara ni xde lagu la...hehe...senyi sepi dibuatnye...dah lame xcare blog ni..rupe-rupenya cara taruk lagu dan bertukar cara lain...sabar ye...bg yg setia utk follow bace la dlu dlm keadaan yg tenang...;) thank you guys... much!

bercinta selepas kahwin

ASSALAMUALAIKUM ....dan salam 1 malaysia kepade semua....;)
 wah......................sekian lama ika xbuke blog ni...dah berhabuk rupenye...;)
xpe xpe jgn isau kini blog sentiase bersame ika k! kawan2..... dah lame ika xcerita kisah ika kn...last post aritu bln 06/02/2012 haaa punya la lame kn....maklum la student dulu...bz dgn keje...dalam mase yg same sepanjang hari2 yg berlalu ika kini dah digelar isteri org....hihihi.alhamdulillah sangat xsangka...;) nak tau x mcm mne sekelip mata je Ika bertukar status?? haaa mesti nk tau kn.... J.O.M !! ;) ^^


SYUKUR ALHAMDULILLAH
TERIMA KASIH YA ALLAH
:-)

HADIRNYA DIRIMU DALAM DIRIKU SANGAT MEMBAHAGIAKAN DIRIKU.
AKANKU BERUSAHA UNTUK MEMBAHAGIAKAN DIRIMU SAYANGKU


~CITA-CITA MENJADI KENYATAAN~

Ehem ehem...!! hehe...kawan2 tgk x name kat atas tu?? "terima kasih daripada Atikah & Hasbullah" haa itu la name suami ika..Hasbullah Bin Ali.. ;)  org nye baik, penyabar,kelakar,ceria, sesuai dgn namenye kan..^^
macam mane kenal???
nak tahu ke?? malu la..heee...;)
ok jom!
hmm...meh sini ika nk cita...utk pengetahuan semua ika langsung xkenal dgn suami ika ni...sebelum abis belajar ni ika ade bgtau mak nk kawin..hehe...mmg family ika tau yg ika mmg tggu org utk masuk minang je...biase laa gatal..tp gatal2 ika ade baiknyee tau!

CITA-CITA....?? CU CITER!!

bukan ape dari dulu cita-cita ika nak KAWIN DALAM USIA YANG AWAL dengan SEORANG  USTAZ,dan NAK JADI SURIRUMAH SEPENUH MASA....haaa jgn main2 tau! cita2 ika hebat...^^
klu org lain dengar mgkn org pikir MACAM2...ade yg fikir apelah!!,org study kasi abih! pastu keje! pastu tu pastu ni..hmmm mcm2 la mulut org mane kita boleh tutup kan...tp ika ttp dgn cita2 ika...hehe ;)
ade aku kisah! rock  x ika?? haha
rock macam ni ade hati nak kawin ngan ustaz...??? hohohoho layak ke cik adik oi!!
nampak mcm lembut,sesuai kot..hehe...alaaaa......rock sihat pe salahnyee..ceria2 baru best..lembut sgt xsyok plak ase...kui kui kui...^^

 CEPAT LA!! MACAM MANA KENAL NGAN CIK ABG??

sabar la!! nak cita lani..HEHE....HMMMM...mcm ni,susah la, ika ni pemalu org nye,,tp sape2 yg kenal ika dorang tau la ika mcm mne? hihi...
k k nak serius la ni.... ^^

"ALHAMDULILLAH"
kawan2 ika ade abang ipar 6 orang,semuanye baik2..;) salah sorang darinya ustaz ika sendiri, ustaz di POLISAS....hee...kawan2 yg tahu tu xpela...nk bgtau lagi ni....^^ haaaa,,, klu nk tau abg ipa ika tu la yg kenalkan ika dengan suami ika ni...hehehe....kawan abg ipar di Mesir dulu... ^^ nk tahu sgt kn...baca je la...;)  hee.hmm mcm ni ika cuti sem 2 bulan pade bln 5 -6 thun lepas...dalam mase 2 bulan tu ika mmg solo.eh maaf solo mmg dari dulu... ;) disebabkan ika ni kecoh sikit...ramai yg tahu ika ni gatal nak kawin...tup tup! ika dpat panggilan dari abg ipar ika..abg sepu call hari khamis,dia tanya ika free x hari jumaat esok,dia nk jemput ika dtg umah,pelik jgk xkan ika je kan?? dup dap dup dap dah rase tau! kikikiki ;)
sebelum ni abg ipar ika tu ade kenalkan ika dengan kawan dia di FACEBOOK.hmm IKA ni jual mahal sikit,ala,,xkan xtau atikah uma...;) bukan sebarang org k! :) hmm tp hati nk jgk tgk facebook si dia tu..hehe...senyap2 ika tgk la..mula2 berdebar dah,,,1st tgk nampak kopiah dan janggut...fuh!!! xlayak2....ika pk xlayak jee...senyap berbulan2...mgkn si dia pun tgk ika jgk kot...si dia pun senyap! huh! xberkenan kot..;( hmmm jgn berputus ase...cube lagi cube lagi...beberape bulan lepas tu abg ipar tanye lagi..mahu kawin enggak??? apela plak tnye...sedah semestinye la ika  nk kawin kn??...;) heee...

haaaa bermula dari hari tu...ika dijemput kerumah abg ipar dan akk ika di polisas..ika g ngan adik..sebelum g sane ika tanye mak..ade ape kat sane mak...hmm mak buat tahu je..mak suh ika berbaju kurung...ika mmg nk berbaju kurung pun hari tu..kan hari JUMAAT sopan2 la sikit...! heee...;) ok! ika g dgn drive sendiri...sampai je dirumah akak..ika duduk...abg ipa sengeh2 tersenyum2..ape plak la ni kn...hmm ika pun buat dek je laa...g daput tlg akak masak semua...beberape minit kemudian......................................

JANTUNG BERDEGUP KENCANG

fuh................................!!! mak ai...ika dapat tau si dia yang ika tgk dalam facebook tu dtg...fuyoooooo!! xke nak pengsan time tu ase mcm2...nk tido ade,nk lari pun ade...hihihi...TENGOK TENGOK!  mcm ni la care yg betul tgk FACE TO FACE...ape barang tgk DI FACEBOOK... ika luar cun jgk sikit...dalam gmbar not bad jgk k!.;) hehehe...
NASIB BAIK BERBAJU KURUNG,,, kan nampak kat situ ayu je,sopan je! ceh ceh....dah betul la...dalam islam pun suruh kite berpakaian sopan..walau dimane pun berada! ;) kn kn kn....
wey!! 1st time jumpe tu ...........ape kawan2 ase xdebar ke?? hmm bile dah masuk rumah duduk,mesti la nak makan kan,,,ika dengan penuh ayu nye angkat air,hidang makanan,,cewah lek lek gaya GADIS MELAYU TERAKHIR kalah MAK-MAK tau..hee...sebelum nk g hantar air tu bergaduh dulu ngan akak kat dapur...yela!! ika malu laa...xnak g hantar...tp kalah jgk...;( kena jgk kuar,sbb tu jd ayu abis tu..hihi..

JEPUK PISANG ~hehehehe~


Ade ape dengat jemput pisang??? hahahahaha...kalau nak tahu jemput pisang ni la yg telah tlg ika mencuri hati si dia ;) hihihii
dah abis makan mestila nk cuci mulut plak kn...org lain bg makan buah bagai,,,ala aku org kampung je...jemput pisang jadi la ea..;) hehe.. kan haritu hari jumaat...dorang yg laki2 n p solat jumaat...sementara tggu dorang balik ika buat la jemput pisang utk dihidang kali ke-2..dah balik tu ika g hidang..cepat2 hidang sbb ika pun dah nak lari balik umah mak...xleh lame2 dah ase nye..segan sgt dh rase...huhu...
si dia tgh syok makan..ika minta izin mahu balik..jam pun dah hampir kol 3 ptg...cukup la tu...CENDERELLA kan...hehe ;)
bye bye ika balik dengan hati yg penuh gembira,,,yela sebelum balik td dah dapat senyuman dari si dia...hihii.....;)



"SMS PERTAMA DARI SI DIA"

YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!. handfone ika berbunyi SMS dgn nadar "on time" tup! ika buka mesej tu...tgk nombor xkenal, dup dap dup dap...bace plak mesej ... " sedap jemput pisang td.terima kasih" wah wah wah......terkejut adik mak oi!!! si dia bg msj la .....hehehehe...syok2...bermula hari tu kami start bersms sekiranye ade yg penting...hehe...terima kasih abg iparku yg pandai bg nombor fone...hehehe ;)



Monday, 6 February 2012

mood today :) :( :/


 :) :P :( :/
Hari ni...............
hmmmmmm....ntah la..macam-macam perasaan rase...ade sedih,;( happy ;) nak marah :/ xtau kenape..mgkn sedih sbb kawan2 kacau td...sy bkn la manje sgt tp ase cm sedih je.."termenangis"td depan dorang..mgkn sbb rindu kat mak kot...mgkn jgk sbb keje asaimen byk xsetle lg...touching lebih plak arini...huhu...time tu sy xtau ade yg perasan sy sedih...tibe2 name ku dipanggil dan ditanye kenape? kenape? dan kenape? wah.....terharu sgt...nk nk bile diri ni plak mmg tol2 ase sedih.ape lagi..semakin menangis laa..uhu ."si tanye" tu plak pujuk dri sy dgn belanja aiscream MAGNUM.!!! wawawawa..sape sangke!.terus ilang rase sedih..suke dan xsangke..yela....aiskrim tu kn mahal.tiap2 hari g koop mesti tgk asikrim tu..harge RM3.90 ase cm syg nk beli tau...mgkn arini rezeki sy...dpt jgk..mekasih sahabat baik ku...akn ku igt kamu selalu...;) 

~DISINI~
Kawan-kawan disini sy nak kongsi...walau dimane pun dri kite berada,dan walaubagaimane pun keadaan kite time tu...igt! igt! dan igt! kite mesti dan wajib ade perasaan sabar...
ape die?? S.A.B.A.R kawan-kawan.S.A.B.A.R
tapi...kite manusia mne ade yg leh sabar sgt pun,lambat sikit dan ase nk marah,blebe xbenti dah..
memang...memang....
sy pun kekadang xleh sabar jgk, bkn la baik sgt,tp dri yg xberape nak baik ni la nk jdikan baik banyak dan tambah kan "baik " dalam diri ni...so...di bawah ni sy nak share sikit...
jom jom meh bace same-same 


Ust Azhar Idrus- [ Kelebihan Sabar ] 




Sifat sabar, marah gambaran keperibadian.


Sabar dan marah adalah dua sifat bertentangan. Bezanya ialah, tahap kesabaran dan kemarahan itu secara tidak langsung menggambarkan peribadi seorang Muslim.Dalam Islam, sabar ialah menahan diri dan membawanya kepada tuntutan syarak dan akal sebagai suatu kekuatan jiwa untuk menunaikan kewajiban.

Sabar ialah pangkal kejayaan, berbeza dengan sikap berputus asa.

Imam al-Ghazali menghuraikan bahawa sabar ialah sifat yang membezakan di antara manusia dan haiwan dalam hal menundukkan hawa nafsu. Barang siapa yang tetap tegak bertahan sehingga dapat menundukkan hawa nafsu dengan terus-menerus, maka orang itu termasuk dalam golongan orang yang sabar.

Apa yang jelas, kesabaran biasanya diuji apabila seseorang itu ditimpa kesusahan seperti nahas, sakit, kematian, atau harta kesayangan hilang atau rosak.

Allah berfirman yang bermaksud: ."Sesungguhnya Kami akan menguji kamu sekalian dengan satu cubaan berupa ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan tanam-tanaman. Berikanlah khabar gembira kepada orang yang bersabar iaitu ketika mereka ditimpa musibah mereka berkata: 'Sesungguhnya kami milik Allah dan kepada-Nya kami akan kembali.' Mereka orang yang mendapat kurnia , kehormatan dan rahmat Tuhan dan merekalah orang yang mendapat hidayah."(Surah al-Baqarah, ayat 155 hingga 157)

Allah menguji manusia dengan pelbagai jenis ujian. Mungkin sewaktu mereka mewah dan senang dan mungkin juga sewaktu melarat atau susah.

Ujian berbentuk penderitaan hidup biasanya diatasi sendiri oleh manusia.

Sebaliknya, ujian berbentuk kesenangan dan kemewahan jarang dihadapi dengan sabar dan tabah. Ada manusia lupa daratan selepas dikurniakan harta dan pangkat sehingga lupa untuk terus berbakti sesama manusia.

Dalam hal ini, ada manusia yang kaya harta tetapi miskin jiwa dan rohaninya. Mental dan moralnya juga tidak bernilai kerana manusia seolah-olah lupa siapa yang menjadikannya kaya dan hidup mewah.

Dalam al-Quran, surah Al-i Imran, ayat 200, Allah berfirman yang bermaksud: " Wahai orang yang beriman, bersabarlah dan perkuatkanlah kesabaran di antara sesama kamu, dan bersedialah kamu, serta bertakwalah kepada Allah, agar kamu sekalian memperolehi kemenangan."

Sifat marah pula bukan sahaja dimurkai Allah, malah tidak disenangi sesama manusia. Sabda Rasulullah, yang bermaksud: "Jagalah diri kamu daipada perbuatan marah. Sesungguhnya marah itu laksana bara api yang menyala di hati bani Adam. Cubalah perhatikan ketika seseorang marah, lehernya kembang, dua biji matanya merah."

Jika orang yang marah sentiasa mengingati kebesaran dan keagungan Allah, nescaya akan redup api kemarahannya, sekali gus menyebabkan fikiran dan tindakannya kembali normal.

Abu Hurairah dan Said Al-Magburi meriwayatkan: " Ada seseorang lelaki memarahi Saidina Abu Bakar. Ketika itu Rasulullah duduk di sebelahnya. Nabi diam saja, begitu juga Abu Bakar.
" Selepas orang itu selesai memaki hamun dengan mengeluarkan kata-kata kesat, Abu Bakar membalas makian itu, tetapi Rasulullah bangun dan beredar dari situ." 

" Abu Bakar hairan dan terus mengekori Nabi Muhammad sambil berkata: " Ya Rasulullah, dia memaki saya dan engkau pula diam. Ketika saya menjawab maki hamun itu, tiba-tiba engkau bangun lalu pergi."

Rasulullah lantas menjwab: " Sesungguhnya Malaikat mengembalikan semua makian orang itu kepadanya ketika engkau diam, tetapi ketika engkau membalas makian itu, maka Malaikat pergi dan syaitan pula masuk dan aku tidak suka duduk dengan syaitan," jawab Baginda.

Rasulullah kemudian bersabda: "Allah akan memuliakan hambaNya ketika dianiaya, lalu memberikannya kemaafan sambil mengharapkan keredhaan Allah."

Abu Said al-Khurdi pula meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda: "Awaslah kamu daripada sifat marah kerana marah itu menyalakan api dalam hati anak Adam. Maka sesiapa yang berasakan demikian ketika berdiri, hendaklah dia duduk dan jika dia duduk hendaklah dia baring."

Abu Hurairah al-Bahili pula meriwayatkan Rasulullah pernah bersabda: "Sesiapa yang pemarah tetapi dapat menahan marahnya dengan sabar, maka Allah akan isi hatinya dengan keredhaan pada hari kiamat."

my mum besday

hye.. selamat petang semua...
si hijau kini kembali....;) wah...bru 2 ari xbuke blog..rase mcm lame je..hehe..bkn xnk buke..maklum la student...keje byk nk kne buat..ngn assignment nye la..presention la...tgk! tgk!...keje jgk yg jd alasan nye...uhu.....sebenarnye kwn2 laptop sy la yg rosak..masuk ni dh 3 kali charge laptop rosak..terbakar bau hangus nye...entah la knape..nk kate terlalu pnas xjgk,tp xpela..hmmmmmmmmmmmm....!!! mgkn jgk die tau duit ptptn nk masuk mggu ni..so mcm2 benda nk buat hal..hu....nsb nsb...



02/06/2012
haaa. tarikh ni....klu kawan2 nak tau... hari ni hari lahir mak saye tau...
biasenye klu kat  rumah..awal pagi sy bangun..terus cri mak..dan g peluk cium mak..wish besday mak...bg ucapan pnjng lebar kt mak,makan same2,smbut besday ngn adik beradik lain..fuh mmg meriah la! korang xdpt rase ape yg sy rase...seronok sgt.
tp.......arini??? ;(
 sy dah jauh ngan mak...dah umur 21..bru 1st time berjauhan ngn mak..sgt2 terase tau..sedih sgt..
sedih xdpat wish dan peluk cium depan2 ngn mak..huuhu...tp sy tetap buat benda yg same..bangun awal pagi..mandi...dan terus capai telefon utk call mak...wah...happy sgt tau bile dengar suara mak..ceria je..mane xceria malam semalam adik-beradik yg lain dah smbut besday mak..siap ngn BBQ lg..tanpa sy bersame mereka..huhu..tp xpelaa.walaupun sy jauh sekurang2 nye..sy xlupe..dan dpt call ,juge wish besday utk mak..pape pun si hijau doakn mak ceria dan sihat selalu..doakan ank mu disini sentiase sihat dan rajin belajar juge berjaya dunia dan akhir..;) jap jap..juge doakn ankmu ini ditemukan dengan seorang lelaki yg baik dan soleh juge dpt membahagiakan diri ku..;) doa seorang ibu sgt sgt diperlukan..;p
=,=........AMIN.......=,=

MY MUM...YOU ARE THE BEST..
lupe nk bgitau,,,disebabkn mak saye terlalu syg da kasih pade kucing..sy khas kn lgi ni utk my mum..tu pasal ambek video kucing utk nyanyi kn pade my mum..moge my  mum terhibur....;)

Saturday, 4 February 2012

My First Entry :)






Assalamualaikum........
hye semua...tak tau nak tulis...sbab ni first time buat blog..heehee..langsung tok tau ape..duduk dalam bilik asyik tgk roomate bz ngan blog dorang je..teringin jgk nk ada yg sendiri...tgk cm best je..dpt edit cantik2,berwane warni,tulis pelik2,klip2,bling2,dan mcm2 la..sabo je la tgk..

akhirnye.........
jatuh pade hari sabtu,tanggal 04/02/2012 terlahirlah blog saye yg bertajuk "kisah si budak hijau" wawawa...bukan main jakun asenye..bile yaya rumetku yg ajar semua ni..mule-mule malu asenye kat yaya...yela..suruh reka ayat...al maklum la sy  ni bdk "akaun" berayat2 ni bukan la reti sgt...klu kire2 laju la...hehe..pape thank sgt buat yaya...hehe kak baby dah mule laju mereka ayat...;)
korang nk kenal x yaya rumet sy ni??? jeng jeng jeng.....


ni la yaya...salah sorang dri rumet sy...diselalu ngaku yang diri die "garang" ..takut tau..hehe
yaya ni asal dr kulai johor..1st kenal die tgk bdk ni mcm suke nangis...lame2 duk dlm bilik ngn die mmg sungguh kuat nangis..pantang ckap sal ibu sore dh mule sebak..hehehe..buat yaya sory ye..dan utk semua sape nk kenal lebih lanjut sal yaya sila kunjung ke ~ cikyayamushukmasham.blogspot.com

dan dan dan....kat bawah ni plak rumet2 ku yg akan menjadi teman tido,makan,mandi,solat jemaah,nangis,suke,dan semua sepanjang beradanye driku di kolej kediaman yg terletak didalam PTSS..
 tau x PTSS tu ape?? kepade yg xtau... PTSS tu.... Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin..yg terletak di arau Perlis..sy salah seorang pelajar disini tau..bru je sebulan sy kat sini..rezeki dapat sambung diploma selame 2sem utk 1 tahun...